Opbevaring af Mashus, Oca, Olluca, Solrødder, Jordskokker, Kinaskokker, Madeira vine:
Uanset om knoldene skal spises ved lejlighed eller gemmes som læggemateriale, er det vigtigt at opbevare dem korrekt.
Knoldene skal opbevares kold, ved 2-max 10 grader. Frost vil ødelægge knoldene og varmere temperaturer vil sætte dem igang med at spire.
Jeg opbevarer alle vores knolde i 10L spande med låg. Der er boret små huller i siden for at undgå kondens, hvilket kan ødelægge knoldene med forrådnelse.
I foråret kan man starte sine knolde op på flere måneder. Enten blot læg en knold i jorden på dens voksested engang i April når man er sikker på at der ikke kommer frost. Alternativt afdæg jorden med fiberdug for beskyttelse.
Man kan også starte knolde op i individuelle potter. Denne metode bruger vi også.
Knoldene lægges individuelt i hver sin potte slut februar eller i løbet af marts. Læggedybden kan være ca 5-6 cm. Selvom de startes op i potter må de forsat ikke udsætter for frost. Hav dem i drivhuset og dæk dem til med fiberdug eller tag dem ind såfremt der kommer frost.